За створення перешкод у здійсненні інспекційного відвідування з питання дотримання трудового законодавства приватний готель «Sky Home» оштрафовано на 320 тисяч гривень

  До Державної служби України з питань праці звернулася Марина Ананська щодо можливого порушення законодавства про працю адміністрацією приватного готелю «Sky Home» у м. Києві.

     Також заявниця звернулася і до журналістів телеканалу «1+1» з проханням сприяти у вирішенні її проблеми. 2 листопада 2017 року фахівці Головного управління Держпраці у Київській області здійснили інспекційне відвідування готелю.

 У зв?язку з тим, що працівники готелю перешкоджали проведенню інспекційного відвідування, посадові особи ГУ Держпраці викликали патрульну поліцію.

  Оскільки необхідних документів не було надано для перевірки питання фактичного допуску працівників до роботи без оформлення трудового договору (контракту), інспектори склали відповідний акт, який разом з листом-повідомленням про розгляд питання застосування фінансових санкцій за створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування надіслали рекомендованим листом на адресу готелю.

14 листопада 2017 року відповідно до абзацу 7 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України на готель «Sky Home» накладено штраф у сумі 320 тисяч гривень.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)