Нараду провели з метою пропаганди безпечних методів праці, роз’яснення законодавства про соціальне страхування та трудового законодавства

В комунальному підприємстві «Житлосервіс 2012»проведено  консультативну нараду з питань охорони праці та трудового законодавства. У нараді взяли участь головні державні інспектори Управління  Держпраці  у Кіровоградській області Людмила Філоненко та Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Управління  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергій Якименко.   

 Людмила Філоненко -  головний державний інспектор  відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  повідомила  присутніх про зміни у трудовому законодавстві, що стосувалися нового Порядку здійснення державного контролю та нагляду за додержанням законодавства про працю. Ознайомила із розмірами штрафних санкцій, які можуть бути застосовані до суб’єктів господарювання, у разі встановлення порушень законодавства про працю. Зазначила відмінності у застосуванні трудових договорів і договорів цивільно-правового характеру.

Анатолій Шумейко - головний державний інспектор  відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку звернув увагу на   порядок проведення навчання, інструктажів, стажування та допуску працівників до самостійної роботи, зупинився на питаннях організації безпечної експлуатації ліфтів. Нагадав основні вимоги Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів та Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.

Сергій Якименко - страховий експерт з охорони праці  зупинився на стані охорони праці на комунальних підприємствах міста, травматизму в місті і районі, причинах нещасних випадків. Навів приклади типових порушень які приводять до виробничих травм. Надав інформацію  про зміни в законодавстві про соціальне страхування.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)