Корупційний злочин – це будь-який умисний злочин, що вчиняється з використанням службового становища

13 листопада 2017 року головний спеціаліст з питань протидії корупції                 Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела чергове навчання з питань дотримання антикорупційного законодавства на тему: «Вжиття передбачених законом заходів у разі порушення державним службовцем етики поведінки, Законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», вчинення корупційного злочину».

 Під час навчання увагу присутніх акцентовано на тому, що у статті 1 «Визначення термінів» Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 р. сказано, що корупція – це використання особою наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття такої вигоди чи прийняття обіцянки/пропозиції такої вигоди для себе чи інших осіб або відповідно обіцянка/пропозиція чи надання неправомірної вигоди особі або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам з метою схилити цю особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень чи пов’язаних з ними можливостей.

Доповідач зазначила, що корупційний злочин – це будь-який умисний злочин, що вичиняється посадовою особою органу державної влади чи місцевого самоврядування з використанням свого службового становища з корисливих мотивів, іншої особистої заінтересованості або для задоволення інтересів третіх осіб.

Корупційне правопорушення - умисне діяння, що містить ознаки корупції, вчинене особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Фахівець указала, що одним із ключових моментів стратегії боротьби з корупцією слід вважати діяльність компетентних органів, спрямовану на забезпечення невідворотності відповідальності винних.

За вчинення корупційних правопорушень особи, уповноважені на виконання функцій держави, притягуються у встановленому законом порядку до:

1) кримінальної;

2) адміністративної;

3) цивільно-правової;

4) дисциплінарної відповідальності.

Ангеліна Мусієнко ознайомила слухачів з наслідками корупційних злочинів та відповідальністю за вчинення корупційних злочинів та порушень пов’язаних з корупцією.

Звернула увагу, що вчинення особою будь-якого корупційного злочину тягне за собою низку негативних кримінально-правових наслідків, а саме:

при звільненні від кримінальної відповідальності.

Зокрема така особа не може бути звільнена від кримінальної відповідальності: - у зв’язку з дієвим каяттям (ст. 45 КК України);

-  у зв’язку з примиренням винного з потерпілим (ст. 46 КК України); у зв’язку з передачею особи на поруки (ст. 47 КК України); у зв’язку зі зміною обстановки (ст. 48 КК України);

при призначенні покарання. Такій особі не може бути призначене більш м’яке покарання, ніж передбачено законом (ст. 69 КК України);

при звільненні від покарання та його відбування. Така особа не може бути за вироком суду звільнена від покарання на підставі ч. 4 ст. 74 КК України, навіть якщо буде визнано, що з урахуванням бездоганної поведінки і сумлінного ставлення до праці цю особу на час розгляду справи в суді не можна вважати суспільно небезпечною.

 

Ще одне актуальне питання сьогодення, яке розглянуто на навчанні - дотримання етики державного службовця.

Ангеліна Мусієнко зазначила, що у нашому повсякденному житті правила етичної поведінки так чи інакше існують у багатьох сферах, особливо це стосується професійної діяльності.

Державна служба нерозривно пов’язана з мораллю, етикою, моральним складом державного службовця. Наявність у багатьох сферах нашого професійного життя етики поведінки є зовсім не зайвим додатком, а інколи й важливою необхідністю.

Слухачам роз’яснено загальні принципи, норми та вимоги до правил етичної поведінки державних службовців визначені, зокрема, Законом України «Про державну службу», Законом України «Про запобігання корупції» та загальними правилами етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затвердженими наказом Національного агентства з питань державної служби від 05.08.2016 № 158, які містять не лише  узагальнені стандарти етичної поведінки, якими зобов’язані користуватись державні службовці під час виконання своїх посадових обов’язків, а й підстави та порядок притягнення до відповідальності осіб за їх порушення.

Наступним запропонованим Ангеліною Мусієнко питанням до розгляду було дотримання фінансового контролю.

Вимоги  частини 2  статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» згідно з якими у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство.   

Під суттєвою зміною у майновому стані вважається отримання доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (на 2016 рік - 68 900 грн., а на 2017 рік – 80 000 грн.).

Подання електронної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування є обов’язковим

 Зазначена інформація вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного  агентства.

Згідно зі ст.172-6 КпАПпередбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого становить

Занеповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані, статтею 172-6 КпАП передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого становить  від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн до 3400 грн).

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)