Перевірка ОКВП «Дніпро – Кіровоград»

Комплексна планова перевірка мобілізувала роботу й стратегічного для функціонування господарства Кіровоградщини підприємства ОКВП «Дніпро – Кіровоград». Про це йшлося на підсумковій нараді під головуванням генерального директора ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Романа Ілика за участю начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного, посадових осіб відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління, та керівників виробничих підрозділів підприємства, задіяних у перевірці. 

 Обласне комунальне виробниче підприємство (ОКВП) "Дніпро-Кіровоград" належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, засновником якого виступає Кіровоградська обласна рада. Основним напрямком діяльності підприємства є централізоване водопостачання та водовідведення. Це цілісний майновий комплекс: гідротехнічні споруди і трубопроводи магістрального районного водопроводу “Дніпро-Кіровоград” та водопровідно-каналізаційні споруди і мережі міст Світловодська, Олександрії, Знам’янки, Кіровограда і селищ міського типу Димитрово та Пантаївка, - який обслуговують Світловодське, Олександрійське, Знам’янське та Кіровоградське водопровідно-каналізаційні господарства (ВКГ). Зазначені об’єкти експлуатують 1483 працівники.

Тож Фахівці Управління, перевіряючи дотримання нормативно – правових актів з охорони праці провели чималу об’ємну роботу. Сергій Подорожний подякував колективу комунального підприємства за створення сприятливих умов для проведення перевірки. Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Галина Спіріна, відзначивши цілеспрямовану на усунення недоліків роботу інженерів з охорони праці дільниць підприємства, зазначила, що стан безпеки праці став набагато кращим, ніж під час попередньої перевірки у 2015 році. Однак, виявлено 282 порушення. Галина Спіріна зосередила увагу присутніх на порушеннях в експлуатації каналізаційно – насосних станцій, необхідності встановлення системи припливно – витяжної вентиляції. - Хоча це й потребує значних фінансових затрат, питання не знімається, - зауважила Галина Спіріна.

Головний державний інспектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Юрій Касьян звернув увагу на порушення при зберіганні хімічних речовин, розробку та перегляд інструкцій з охорони праці, а також на недоліки при використанні хлору у Смолінському водопровідно – каналізаційному господарстві. Роман Ілик на це повідомив, що згідно з планом розвитку підприємства заплановано переобладнання водо очистки на використання замість хлору гіпохлориду натрію (менш небезпечної речовини). Роман Ілик також повідомив, що заміна обладнання каналізаційно – насосних станцій здійснюватиметься за рахунок кредиту Світового банку.

 За результатами перевірки генеральному директору вручений обов’язковий до виконання припис. Роман Ілик запевнив, що порушення будуть усунуті у встановлені законом терміни.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)