Перевірка ТОВ «Ноксен»

Згідно з планом роботи Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочато перевірку ТОВ «Ноксен» щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки,  атестації робочих місць за умовами праці при видобутку та переробці граніту на Анастасівському родовищі біля с. Злинки Маловиськівського району.

В огляді робочих місць кар’єру, цеху каменеобробки, об’єктів котлонагляду та електрогосподарства підприємства взяв участь начальник Управління Сергій Подорожний.

 Перевіркою встановлено, що працівники забезпечені та своєчасно отримують спецодяг та спецвзуття, у роботі постійно застосовують засоби індивідуального та колективного захисту (каски, респіратори, тощо). Поліпшено побутове забезпечення працівників – в роздягальні встановлені нові шафи для перевдягання, у душових гаряча вода.

В той же час перевірка показала, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за безпечним виконанням гірничих робіт у кар’єрі, огляд робочих місць посадовцями здійснюється формально.

Для водіїв сторонніх організацій, що заїздять на територію кар’єру для навантаження, не проводиться обов’язковий інструктаж щодо встановлених на підприємстві схем маршрутів руху, швидкості та порядку руху по них транспорту та порядку навантаження транспортних засобів. Допущено випуск на лінію автомобіля «Foton» без перевірки механіком його справності, на автомобілі відсутня медична аптечка та упори для підкладання під колеса.

Не дотримується періодичність перевірок автошляхів кар’єру відповідності до проектних рішень.

У виданому письмовому наряді на виконання робіт підвищеної небезпеки на кар’єрі відсутній підпис гірничого майстра. Проведення інструктажів у структурних підрозділах підприємства не завершуються перевіркою знань особою, яка проводила інструктаж, з заповненням відповідної графи журналу реєстрації інструктажів.

За результатами перевірки було проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення.

Питання по притягненню до адміністративної відповідальності посадових осіб, які допустили грубі порушення вимог чинного законодавства з питань охорони праці, буде вирішено після завершення перевірки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)