Більш детально обговорено застосовування основних і додаткових засобів захисту від ураження електричним струмом

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці у Кіровоградській області Володимир Євтушенко провів інформаційно-консультативний семінар щодо дотримання заходів безпеки та обов’язкового застосування електрозахисних засобів при виконанні робіт в електроустановках із спеціалістами ФОП Балабухи В. М., які обслуговують за договорами електроустановки споживачів.

 Під час заходу присутнім наголошено на виконанні у встановленому порядку організаційних та технічних заходів безпеки, якими, згідно з «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» - НПАОП 40.1-1.21-98, досягається безпека робіт.

Більш детально обговорено застосовування працівниками при обслуговуванні електроустановок основних і додаткових засобів захисту від ураження електричним струмом відповідно до «Правил експлуатації електрозахисних засобів» - НПАОП 40.1-1.07-01. Так, основними  електрозахисними засобами для роботи в електроустановках є електроізолювальні засоби, ізоляція яких довгий час витримує робочу напругу електроустановки і які дозволяють працювати на струмовідних частинах, що перебувають під напругою. Це ізолювальні штанги, ізолювальні кліщі, електровимірювальні кліщі, покажчики напруги, а в електроустановках напругою до 1000В, ще й діелектричні рукавички та інструмент з ізолювальним покриттям.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)