Превентивні заходи на ТОВ «Горіхівський кар’єр

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області проведено превентивні заходи з питань промислової безпеки та охорони праці на Новоукраїнському (Горіхівському) родовищі граніту, що розробляєТОВ «Горіхівський кар’єр».

 У заходах взяли участь завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці Юрій Деменський, посадові особи підприємства.

Проведено огляд робочих місць кар’єру, промислового майданчика підприємства. Перевірено ведення встановленої документації, виконання заходів, розроблених для роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Так, працівники забезпечені та постійно отримують спецодяг та спецвзуття, у роботі завжди застосовують засоби індивідуального та колективного захисту (каски, респіратори, тощо). Поліпшено побутове забезпечення працівників – в роздягальні встановлені нові шафи для перевдягання, у душових - гаряча вода.

В той же час підприємством з різних причин не виконано заплановані обсяги по розкривних роботах, що передбачені погодженим планом розвитку гірничих робіт. В районі ведення гірничих робіт майданчики гірничих машин захаращено негабаритом, який підприємство своєчасно не подрібнює.

Під час наради акцентовано увагу на персональній відповідальності посадових осіб та робітників за порушення вимог нормативних документів з охорони праці та створенні безпечних умов праці на кожному робочому місці

Посадовим особам підприємства надана інформація про стан виробничого травматизму в області.

 Довідково: ТОВ «Горіхівський кар’єр» проводить  розробку Новоукраїнського (Горіхівського) родовища граніту, яке знаходяться біля м. Новоукраїнки Кіровоградської  області. Проектна продуктивність кар’єру на 2017 рік –  видобути 269 тис.м3 граніту та виконати 350 тис.м3 розкривних робіт.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)