У Світловодську обговорено делегування функцій контролю органам місцевого самоврядування за додержанням трудового законодавства

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Інна Кривенко провела нараду з представниками виконавчого комітету Світловодської міської ради з питань делегування функцій контролю за додержанням трудового законодавства.

У заході взяли участь перший заступник міського голови Олена Балюк,  секретар Світловодської міської ради Юрій Сапьянов та спеціалісти відділу внутрішнього аудиту та контролю за надходженням, використанням бюджетних коштів та станом збереження комунального майна виконавчого комітету Світловодської міської ради.

Інна Кривенко ознайомила присутніх з рекомендаціями Держпраці щодо реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за додержанням законодавства про працю. Фахівець обговорила з учасниками наради можливість створення на території м. Світловодська структурного підрозділу, на який покладатиметься обов’язок здійснення контролю за додержанням законодавства про працю або введення посади з повноваженнями інспектора праці чи покладання його обов’язків на іншого спеціаліста. Учасникам наради також було роз’яснено процедуру видачі посвідчень інспекторам праці.

Головуюча на нараді підкреслила, що органам місцевого самоврядування та територіальним громадам делеговано повноваження в частині контролю за додержанням мінімальних гарантій в оплаті праці, легалізації трудових відносин та вчасної виплати зарплати.

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)