Кожному з нас треба стати прикладом нетерпимості до проявів корупції

Тема корупції є чи не найбільш обговорюваною сьогодні в українському соціумі. Нині проблема корупційних проявів є однією з найважливіших і найактуальніших, пов’язаних з функціонуванням української держави і розвитком суспільства. 11 вересня 2017 року головний спеціаліст з питань протидії корупції  Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела чергове навчання з працівниками Управління на тему: «Аналіз оновленої системи запобігання і протидії корупції».

 Метою проведення навчання було ознайомлення працівників із новаціями в законодавстві щодо боротьби з корупцією для запобігання корупційних діянь та успішного виконання своїх обов’язків.

Ангеліна Мусієнко приділила увагу видам відповідальності за корупційні правопорушення, існуючим обмеженням щодо одержання подарунків.

Фахівець зазначила, що осмислення психологічної характеристики корупціонера дасть підстави зробити висновки, які корисно врахувати для її мінімізації, а саме:

громадянам не слід бути байдужими до корупційних діянь високопосадовців, адже ніхто не змусить чиновників за власною волею змінювати свої корупційні принципи;

основним шляхом до вирішення проблеми знищення корупції в Україні є ініціація громадянським суспільством необхідних змін до виборчого законодавства;

треба обирати владу саме з тієї мало чисельної групи високоморальних людей – відомих авторитетів, які здатні саме з причин своєї унікальної відмінності від більшості, запропонувати такі самі унікальні шляхи вирішення проблеми.

Підводячи підсумки, фахівець Управління зазначила, що кожному з нас треба стати прикладом нетерпимості до проявів корупції. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)