Превентивні заходи на ПАТ "Кіровоградське рудоуправління"

Головний державний інспектор сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Олександр Погорілий провів превентивні заходи наОбознівському кар’єріПАТ "Кіровоградське  рудоуправління" щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці при видобутку корисних копалин.

 Проведено огляд робочих місць кар’єру, дільниці навантаження готової продукції та автотранспортного цеху. Працівники забезпечені спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального та колективного захисту. Поліпшено побутове забезпечення працівників – в роздягальнях встановлено нові шафи, душові забезпечено гарячим водопостачанням.

Під час наради надано інформацію про стан травматизму на підприємствах області в 2017 році. Проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт, звернено увагу на виконання заходів, розроблених комісіями по недопущенню аналогічних випадків у подальшій роботі. Відповідним посадовим особам запропоновано забезпечити дієвий контроль за станом бортів кар’єру та укосами уступів та відвалів, розробити додаткові заходи по безпечному утриманню гірничих виробок кар’єру.

 

 

Довідково.

Кіровоградське рудоуправління було створене у 1935 році для забезпечення вогнетривкою сировиною заводів металургійної галузі. Підприємство знаходиться поблизу с. Катеринівки Кіровоградського району. Гірничі роботи ведуться кар’єрним способом за безтранспортною системою розробки з внутрішнім відвалоутворенням. При розробці застосовується сучасне гірничотранспортне обладнання нового покоління екскаватори HITACHI,  навантажувачі та самоскиди KOMATSU.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)