Водій, що зник з робочого місця, порушив посадову інструкцію

Спеціальна комісія, утворена наказом начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області, завершила спеціальне розслідування випадку зникнення працівника під час виконання посадових обов’язків, що стався на ТОВ «АТП 2004».

 Нагадаємо, що згідно з виробничим завданням водій автотранспортних засобів товариства перевозив насіння соняшника. Близько 17.00 він прибув автомобілем КАМАЗ на територію майданчика для відстою автотранспорту ПАТ «Кіровоградолія» для очікування розвантаження.

Протягом нічної зміни черговий диспетчер товариства не зміг додзвонитися на мобільний телефон водія. Пізніше диспетчерська служба ТОВ «АТП 2004» встановила, що автомобіль не розвантажився. Після огляду майданчика для розвантаження ні автомобіля, ні його водія не знайшли. Пустий автомобіль, працівники ТОВ «АТП 2004» виявили по вулиці Районній. Близькі родичі не мали інформації про  місцезнаходження водія і написали заяву до поліції про зникнення.

Згідно з листом Головного управління національної поліції в області, кримінальне провадження за фактом безвісного зникнення за ознаками кримінального правопорушення закрито у зв’язку з встановленням місцезнаходження зниклого та відсутністю події кримінального правопорушення.

Зниклий водій пояснив, що майже три місяці перебував у своїх друзів у місті Умані Черкаської області. Про своє місцеперебування не повідомляв близьких через власні переконання. У період відсутності злочинів та будь - яких противоправних дій проти нього не здійснювалось. Проти своєї волі ніким не утримувався.

Тому, вивчивши матеріали розслідування комісія дійшла висновку, що дане зникнення працівника під час виконання посадових обов’язків, відповідно до п.7 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 року № 1232 не є нещасним випадком на виробництві на підставі того, що зникнення не призвело до втрати працівником працездатності на один робочий день чи більше або до необхідності переведення його на іншу (легшу роботу не менш як на один робочий день.

Згідно з актом проведення спеціального розслідування водій порушив свою посадову інструкцію. Вирішено ознайомити працівників з обставинами та причинами випадку та провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці колективу підприємства.

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)