У Федерації профспілок області обговорили питання соціального захисту медичних працівників

У Федерації профспілок області відбулося засідання «круглого столу», на якому було розглянуто питання соціального захисту працівників охорони здоров’я. У засіданні взяли участь голова ФПО Максим Баланенко, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Скрипник, начальник управління фінансово-бюджетного забезпечення департаменту Тамара Збатанова, голови первинних профспілкових організацій закладів охорони здоров’я.

 Голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я Лариса Козлова зазначила, що соціальний діалог між департаментом ОДА, профспілкою та управлінням охорони здоров’я є. Саме завдяки такій співпраці додатково на зарплату медикам із міського бюджету було виділено 10 мільйонів гривень. З розумінням ставляться і депутати обласної ради. Але проблему фінансування галузі це не вирішило.

За участю профспілок планується на всеукраїнському рівні підняти питання про  збільшення субвенції на медицину, ліквідацію так званої зрівнялівки в нарахуванні зарплат, встановлення надбавок за престижність праці тощо.

Управління Держпраці в області в рамках угоди про співпрацю спільно з профспілками здійснює державний нагляд та громадський контроль за дотриманням гарантованих законодавством трудових прав працівників.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)