Позачергове навчання тему: «Що необхідно знати про корупцію?».

4 вересня головний спеціаліст з питань протидії корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела з працівниками Управління Держпраці та ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр» позачергове навчання на тему: «Що необхідно знати про корупцію?».

У рамках проведеного семінару учасників ознайомлено з корупціогенними чинниками; антикорупційним законодавством; засадами державної антикорупційної політики в Україні; превентивними антикорупційними механізмами та усуненням наслідків корупційних правопорушень; відповідальністю за корупційні правопорушення.

Вже традиційно, Ангеліна Мусієнко розповіла присутнім про новації антикорупційного законодавства і можливості їх практичного застосування. Фахівець Управління звернула увагу на те, що лише каральними методами корупцію побороти неможливо. Важливо також застосовувати інструменти морально-етичного впливу, акцентувала увагу присутніх на питання кримінально-правової характеристики корупційних злочинів, відповідальності за їх допущення.

Доповідач зазначила, що дія Закону поширюється на посадових осіб юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату за рахунок державного чи місцевого бюджету та, у деяких випадках, на посадових осіб юридичних осіб приватного права. Таким чином, положення нового антикорупційного законодавства, безумовно, торкаються  всіх галузей.

Під час підведення підсумків семінару Ангеліна Мусієнко підкреслила : кожен з нас  повинен бути зацікавлений у тому, щоб корупція в державі була знищена. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)