Розв’язання проблемних питань можливе лише шляхом системної роботи уповноважених осіб з питань запобігання та протидії корупції

З перших років незалежності, українська влада постійно декларувала рішучі наміри щодо подолання корупції. В Україні були ухвалені численні антикорупційні стратегії та нормативно - правові акти, створені різноманітні органи з питань боротьби з корупцією, визнаючи загрозу цього явища для національної безпеки країни. Виходячи з реалій сьогодення, саме протидія корупції стає визначальним чинником руху України до західної системи цінностей.

 Саме питанням запобігання та протидії корупції в органах державної влади, у тому числі в системі Держпраці, була присвячена нарада з  фахівцями апарату Держпраці, начальниками територіальних органів та спеціалістами з питань протидії корупції, директорами експертно-технічних центрів служби та відомчих видань, відбулася нарада щодо дотримання антикорупційного законодавства, під головуванням Голови Держпраці Романа Чернеги .

Головний спеціаліст з питань протидії корупції Держпраці Олександр Гарбар  зазначив, що розв’язання проблемних питань протидії корупції можливе лише шляхом послідовної та системної роботи уповноважених осіб з питань запобігання та протидії корупції. Зокрема, одним з ключових механізмів запобігання корупції є  приділення уваги інформаційно-роз’яснювального характеру як серед працівників Управлінь, так і активізацією участі населення в інформуванні Держпраці про відомі їм факти корупції. Особливу увагу уповноважених осіб з питань протидії корупції  звернуто на обов’язкове проведення оцінки корупційних ризиків серед працівників (конфлікт інтересів, недоброчесність державних службовців, наявність дискреційних повноважень тощо).

Радник Голови Держпраці з питань безпеки Сергій Зінченко наголосив на необхідності посилення контролю за організацією проведення систематичних занять для працівників Управлінь з питань запобігання проявів корупції з метою роз’яснення наслідків, що настають при вчиненні корупційних правопорушень.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)