Перевірено фермерське господарство «Високобайрацьке»

Під головуванням начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергія Подорожного відбулася нарада за підсумками планової перевірки фермерського господарства «Високобайрацьке» (Кіровоградський район).

 Заступник начальника відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально – культурній сфері Управління Держпраці в області Іван Приймак проінформував, що основним заняттям підприємства є вирощування зернових та технічних культур. На підприємстві згідно із штатним розписом працює30 чоловік. Господарство має в обробітку 1900 тис. га орендованої землі, на його балансі є машинно-тракторний парк, критий зернотік, ремонтно - механічна майстерня, молочно-товарна ферма.

Під час перевірки було виявлено 90 порушень. Ряд зауважень стосувалося проведення робіт на висоті. Так, підприємство не провело декларування робіт, що виконуються на висоті понад 1,3 метра. Відсутній перелік робіт на висоті, затверджений наказом керівника підприємства, працівники не пройшли навчання, необхідне для таких робіт. Присутній на засіданні заступнику голови господарства Ользі Герасимовій вказано на порушення при експлуатації автотранспорту, АЗС, в електрогосподарстві. Зокрема, на відсутність дозволу на виконання робіт та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки (газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах; устаткування, пов’язане з використанням, виготовленням, переробкою, зберіганням, транспортуванням, утилізацією чи знешкодженням небезпечних або шкідливих речовин).

Ольга Герасимова повідомила, що розроблено графік заходів на усунення виявлених порушень. Учасники наради обговорили ефективність засобів дотримання законодавства з питань охорони праці та запобігання можливим його порушенням.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)