Перевірка філії ТОВ «Заваллівський графіт»

На запрошення керівництва Заваллівської філії ТОВ «Заваллівський графіт»завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрій Деменський спільно з головним державним інспектором сектору Олександром Погорілим провели позапланову перевірку щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки при веденні гірничих робіт на підприємстві.

 Перевірка показала, що відповідальними посадовими особами підприємства не в повному обсязі здійснюється контроль за станом охорони праці на робочих місцях та дотриманням в повному обсязі вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Так, на екскаваторі ЕКГ-5Абуло відсутнє огородження напівмуфти приводу механізму відкривання ковша та хвостовика валу двигуна вентилятора обдуву приводу повороту. Електрозварювальний трансформатор, встановлений на екскаваторі, не обладнаний пристроєм зниження напруги холостого ходу. Технологічні транспортні засоби не укомплектовано упорами(башмаками) для підкладання під колеса. Зварювальний пост убоксі для ремонту бульдозерної техніки не обладнано засобами пожежогасіння. Відсутнє огородження напівмуфти приводу компресора, встановленого в боксі. Оглядові ями у боксі захаращено сміттям.

Також допущено порушення Правил безпеки при експлуатації технологічного обладнання на збагачувальній фабриці. Відсутнє огородження на барабані млина та валу класифікатора. Не огороджені напівмуфти приводів конвеєру №4 та живителя конвеєру №3.

Результати перевірки оформлено відповідними актами та видано приписи на усунення виявлених порушень.

Було також проведено спільну нараду, на якій були висвітлені проблемні питання з охорони праці на підприємстві та шляхи їх вирішення. Посадовим особам підприємства надано практичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці.

 

Довідково.

Підприємство виконує гірничі роботи по видобутку та збагаченню графіту на Заваллівському родовищі.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)