На колегії Управління підбито підсумки роботи за півріччя

26 липня на колегії Управління Держпраці у Кіровоградській області під головуванням начальника Управління Сергія Подорожного розглянуто підсумки роботи за перше півріччя 2017 року та окреслено завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності та додержання законодавства про працю.

 Про результати роботи доповіла заступник начальника Управління Оксана Харченко. Так, здійснено перевірку 1506 виробничих об’єктів, виявлено 7634 порушень, з яких 6525 усунуто.

Порівнюючи показники з наглядової діяльності за три місяці та за пів року, маємо позитивні зрушення: під час перевірок майже у півтора рази більше виявлено та усунено порушень.

У сфері додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів проведено 484 перевірки на 425 підприємствах, установах та організаціях, 359 превентивних заходів. Начальник відділу Ганна Масловська звернула увагу присутніх на превентивну роботу з питань легалізації тіньової зайнятості, зазначивши, що інформування працівників Кропивницького та районів області про переваги легальної праці будуть продовжуватись.

Окремим питанням на колегії розглянуто стан виробничого травматизму на ОКВП «Дніпро – Кіровоград». В.о. завідувача сектору розслідування , аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Альона Кочетова повідомила, що на підприємстві протягом півріччя травмовано 3 працівники, (в тому числі 2 випадки смерті).

Проаналізувавши обставини настання нещасних випадків, отримали результат, що основною причиною є психофізіологічна.

Щодо запобігання настання в подальшому нещасних випадків на підприємстві Управлінням Держпраці рекомендовано провести позапланові заходи :

-  з працівниками підприємства - позаплановий інструктаж з питань охорони праці;

-  контроль за дотримання працівниками вимог використання засобів індивідуального захисту;

-  контроль за дотриманням працівниками підприємства вимог посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці.

Присутні на колегії також заслухали доповідь генерального директора ОКВП «Дніпро – Кіровоград» Романа Ілика про стан охорони праці на підприємстві.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)