Легалізація трудових відносин – один із пріоритетних напрямків у роботі Управління

  Начальник Управління Держпраці у Кіровоградській області Сергій Подорожний взяв участь у селекторній нараді, яку провели Держпраці спільно з Пенсійним фондом України з питань подолання незадекларованої праці, дотримання розміру виплати мінімальної заробітної плати, погашення заборгованості по заробітній платі та збільшення кількості застрахованих осіб в контексті легальної зайнятості та пенсійного забезпечення.                                                              

 Голова Держпраці Роман Чернега доручив представникам територіальних управлінь посилити роботу щодо подолання неформальної зайнятості, контролювати ситуацію з дотримання мінімального розміру заробітної плати та погашення заборгованості в областях.

Слід зазначити, що Управлінням Держпраці проводиться відповідна робота у зазначених напрямках.

Протягом 6 місяців 2017 року проведено 26 перевірок на 20 підприємствах, які мають заборгованість із виплати заробітної плати. За результатами таких перевірок вручено 21 припис, складено та передано до суду 5 протоколів згідно ч.1 ст.41 КУпАП. Державними інспекторами накладено два штрафи згідно ст.188-6 КУпАП. До правоохоронних органів передано 25 матеріалів перевірок з ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.175 ККУ.

На вимоги державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 1685 тис.грн.

Факти використання роботодавцями найманої праці без належного оформлення встановлено у 21 роботодавця області, в тому числі факти неоформлення трудових відносин - відносно 8 працівників.

За результатами перевірок вручено 44 приписи, складено та передано до суду протоколи для притягнення 8 посадових осіб до адміністративної відповідальності.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)