Проведено семінар для працівників та студентів Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна

  Головним державним інспектором Управління Держпраці у Кіровоградській області відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці  Ігорем Федоровим проведено семінар для працівників Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й. Мухіна на тему: «Безпечне використання засобів індивідуального захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000В».

  В ході зустрічі проведено огляд стану  електрообладнання. Засобів індивідуального захисту в навчальних і побутових приміщеннях коледжу.

  Фахівцем Управління Держпраці у Кіровоградській області встановлено, що роботи з оперативного та технічного обслуговування електроустановок  проводяться у повній відповідності до вимог нормативно правових актів з охорони праці та електробезпеки. Електрообладнанню своєчасно проведено профілактичні ремонти та технічне обслуговування. Працівники підприємства повністю забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту.  Проведено професійний добір кадрів.

  За результатами огляду в навчальному корпусі підприємства було проведено семінар. Детально розглянуто питання безпечного використання засобів індивідуального захисту при проведенні робіт з оперативного та технічного обслуговування в електроустановках до та вище 1000В. Жінкам, які працюють в коледжі та студентам випускної групи надано роз’ясненя змісту статті 8 (Забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами) і статті 10 (Охорона праці жінок). Інженером з охорони праці медичного коледжу Миколою Яворським була доведена інформація та здійснено аналіз виробничого травматизму в навчальних закладах та лікарнях області. Проведено тренінг та визначено загрози для працюючих, варіанти проведення відповідних профілактичних заходів, цілі і завдання щодо розв’язання проблем охорони праці на підприємстві.

 Ігорем Федоровим, відповідальним особам та керівникам підрозділів вказано на необхідність додержання в коледжі встановленого порядку безпечного використання засобів індивідуального та колективного захисту при роботах в електроустановках до та вище 1000 В, а також роз’яснено шляхи вдосконалення системи охорони праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)