Управлінням Держпраці проведено робочу зустріч з випускниками професійно технічного училища

  З метою профілактики електротравматизму, аналізу стану охорони праці на підприємствах та вдосконалення здійснення державного нагляду за  додержанням вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, головним  державним інспектором відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Павлом Третяком було проведено робочу зустріч з випускниками ПТУ № 16 м. Мала Виска щодо додержання «Виконання вимог правил безпеки при проведенні електрозварювальних робіт».

   Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та в енергетиці Павло Третяк проаналізував причини нещасних випадків, які мали місце під час виконання електрогазозварювальних робіт в Україні та області. Проінформував про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

  Акцентував увагу на виконання робіт з пересувними електроустановками, електрогазозварювальними апаратами та електрифікованим електроінструментом, основні вимоги до облаштування заземлення та занулення, як запобіжний захист від ураження електричним струмом,  а також дії електричного струму на людину.

  Фахівець роз’яснив присутнім основні вимоги комплектування  електрозахисними засобами, які регламентуються Правилами, Положенням про порядок забезпечення працівників спеціальним одягом , спеціальним  взуттям і іншими засобами індивідуального захисту, тощо. Звернув увагу, на відповідальність за своєчасне забезпечення працівників і комплектування  засобами захисту згідно з нормами комплектування, за організацію належних умов зберігання, своєчасне проведення періодичних оглядів і випробовувань, вилучення непридатних засобів, та організацію обліку несе власник цих засобів.

   Під час зустрічі фахівець загострив увагу на питанні видачі наряду допуску при проведенні вогневих робіт та робіт в особливо небезпечних приміщеннях з обов’язковим проведенням цільового інструктажу, в залежності від умов та факторів виробництва.

   Павло Третяк надав консультації і відповіді на запитання учасників заходу.

  Довідково: випадків виробничого  травматизму за 2015,  2016 р.  та  на протязі першої половини 2017р. не  було.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)