Превентивний захід для працівників ТОВ «ВАТ Олімп»

   На ТОВ «ВАТ Олімп» м. Світловодськ  на інформаційно-консультативному семінарі обговорили питання стану травматизму у регіоні та виконання вантажо-розвантажувальних робіт, робіт на висоті, організації безпечної експлуатації електроустановок напругою до та понад 1000В.       

        Превентивний захід за ініціативи керівництва підприємства організували для посадових осіб та працівників  представники Управління  Держпраці у Кіровоградській області та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, це  головні  державні інспектори Анатолій Шумейко та Володимир Євтушенко і заступник  начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду в Олександрійському районі  Сергій Якименко.

   В своєму виступі  Анатолій Шумейко звернув увагу  на   порядок проведення навчання , інструктажів, стажування  та допуск працівників до самостійної роботи.  Вказав на помилки, які допускалися при проведені вантажно-розвантажувальних робіт, та надав пропозиції щодо покращення  безпеки при  проведенні цих робіт відповідно  до Правил охорони праці під час  вантажно - розвантажувальних  робіт   ( НПАОП  0.00- 1.75-15.) Наголосив    що суб’єкт  господарювання, який експлуатує  вантажопідіймальні крани і машини, знімні  вантажозахоплювальні  пристрої, тару, колиски  для підіймання працівників, забезпечує їх утримання  в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного  відомчого нагляду,обслуговування , технічного огляду та ремонту.

   Володимир Євтушенко під час спілкування акцентував увагу присутніх на дотриманні працівниками при експлуатації електрообладнання та електроустановок вимог НПАОП 40.1-1.21-98  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці. При обговоренні вимог цих Правил зупинились на дотриманні працівниками організаційних та технічних заходів, якими  досягається безпека робіт в електроустановках, про правильний допуск працівників до робіт з підвищеною небезпекою та відповідність груп з електробезпеки працівників роботі, що виконується, про повноту і якість інструктажу на робочому місці. Проаналізовано найбільш характерні помилки, що допускаються при виконанні цих робіт.

     Сергій Якименко звернув увагу на нещасні випадки які траплялися останнім часом в місті під час вантажно-розвантажувальних робіт  зупинився на причинах які привели до виробничих травм, навів приклади типових порушень які приводять до виробничих травм . Проінформував присутніх про виплати і  соціальні послуги які надаються Фондом потерпілим на виробництві та членам їх сімей. 

     Працівники підприємства отримали на свої запитання  роз’яснення по практичному їх вирішенню.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)