Завершено розслідування смертельного випадку на ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат»

Завершено спеціальне розслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, який стався 23 лютого 2016 року на ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» із вантажником залізничного цеху , що загинув під час демонтажу трубчатої печі.

 Вивчивши обставини, надані документи, визначивши причини та опитавши свідків, комісія дійшла висновку, що нещасний випадок зі смертельним наслідком відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року визнається таким, що пов'язаний з виробництвом. На нього складається акт по формі Н1, випадок береться на облік ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат» (м. Київ).

Члени комісії зустрілися з дружиною потерпілого, обговорили шляхи надання їй допомоги відповідними органами.

Комісія визначила осіб, дії або бездіяльність яких призвели до нещасного випадку.

Визнано, що в.о. старшого майстра дільниці трубчатих обертових печей обпалювального цеху товариства на недостатньому рівні проконтролював правильність виконання працівниками технологічного процесу демонтажу футеровки трубчатої обертової печі №2 обпалювального цеху згідно з планом організації робіт, чим порушив п.2 8 ч. 2 посадової інструкції № 4-7/01-6 старшого майстра обпалювального відділення обпалювального цеху (вимагає від працюючих ведення технологічних то операцій в строгій відповідності з технологічною інструкцією та вимогам безпеки).

Заступник начальника обпалювального цеху по технології на недостатньому рівні організував та неналежно забезпечив ведення робіт з демонтажу футеровки трубчатої обертової печі № 2 згідно з планом організації робіт, чим порушив п 2 17 ч 2 посадової інструкції № 4-7/01-6 заступника начальника цеху з технології (організовує та забезпечує безпечне ведення технологічних процесів, експлуатацію обладнання, стійку і безаварійну роботу потенційно-небезпечних об’єктів, безпечне ведення газонебезпечних, вогнененебезпечних робіт та інших робіт підвищеної небезпеки.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)