Виконання вимог з охорони праці убезпечить від стресу на робочому місці

5 квітня у ТОВ «Господарник» (м. Світловодськ) в рамках підготовки до Всесвітнього дня охорони праці, який за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначається під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик» проведено інформаційний семінар.

 У заході взяли участь головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолій Шумейко(відділ нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку), Інни Кривенко (відділ з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів) та заступник начальника – головний страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Олександрійському районі Сергій Якименко.

директор підприємства Максим Громов  ,  посадові особи та робітники підприємства.

Інна Кривенко повідомила про зміни у трудовому законодавстві стосовно нового порядку прийому працівників, обчислення середньої заробітної плати для розрахунку допомоги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, змін до порядку проведення індексації грошових доходів, затверджених Постановою Кабінету Міністрів №1013 від 09.12.2015 року, які вступили в дію з 01 грудня 2015 року. Звернула увагу на те, що з 01 січня 2016 року проведення індексації грошових доходів, можливе тоді, коли величина індексу споживчих цін перевищить поріг індексації – у розмірі 103%. Коротко ознайомила працівників із змінами, що плануються у проекті Трудового Кодексу

Анатолій Шумейко наголосив на посиленні контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною. Зупинився на питаннях безпечної експлуатації ліфтів. Надав інформацію про порядок організації проведення інструктажів та перевірки знань з охорони праці. Пояснив  порядок проведення періодичних та позачергових технічних оглядів, експертних обстежень,отримання  дозволів на експлуатацію машин і механізмів підвищеної небезпеки, ведення  технічної документації.

Сергій Якименко зупинився на наслідках стресів під час роботи, стані виробничого травматизму та причинах нещасних випадків. Проінформував про виплати і соціальні послуги, які надаються Фондом соціального страхування потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

Виступаючі відповіли на запитання  присутніх.

 

  Довідково.

Підприємство займається комплексним обслуговуванням житлового фонду, ремонтом та технічним обслуговуванням ліфтового господарства.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)