У ФГ «Степове» проведено семінар з дотримання трудового законодавства

Головним державним інспектором відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в області Раїсою Волошин проведено семінар для працівників ФГ «Степове» (Маловисківський район) на тему дотримання трудового законодавства та особливого правового статусу мобілізованих працівників.

 Під час зустрічі наголошено на недопустимості виплати заробітної плати для кваліфікованих працівників у розмірі мінімальної та обов’язковість дотримання рівня оплати працівників відповідно до норм і гарантій, передбачених законодавством, роз’яснено оплату роботи у святкові і неробочі дні, порядок надання та оплати відпусток, проведення нарахування індексації зарплати.

Головний державний інспектор роз’яснила внесенні зміни до процедури прийому працівників на роботу відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» №77-VIII. Також у ході семінару надані роз’яснення щодо пільг та гарантій, які передбачені законодавством для працівників, призваних на військову службу під час мобілізації. Розглядалися питання щодо відповідальності за порушення законодавства про працю, передбачені ст. 265 КЗпП України.

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)