Діти Кіровоградщини отримали призи за кращі малюнки про охорону праці своїх батьків

25 березня в актовому залі Комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів №16 - дитячий юнацький центр «Лідер» Кіровоградської міської ради(школа №16) було нагороджено переможців обласного конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», організованого Управлінням Держпраці в області. Начальник Управління Сергій Подорожний особисто контролював організацію заходу з метою не обмежитись банальним врученням грамот, а влаштувати талановитим дітям святковий сюрприз. Ініціатори конкурсу віднайшли можливість організувати приїзд та спонсорів, щоб достойними призами відзначити переможців зі Знам’янки, Голованівська, Світловодська, Долинської, Кіровоградського, Олександрійського, Онуфріївського районів.

 Конкурс проводився з нагоди відзначення 28 квітня Дня охорони праці в Україні у 2016 році для привернення уваги активної молоді до існуючих проблем у сфері охорони праці. До організації заходу також були залучені місцеві державні адміністрації, школи, позашкільні освітні заклади.

Конкурсанти змагалися у трьох вікових групах - від 6 до 10 років, від 11 до 14 років та від 15 до 18 років. Спочатку пройшли районні та міські тури конкурсу, а потім вже художні роботи переможців були надіслані до Управління Держпраці для визначення переможців у фінальному етапі.

Журі під головуванням першого заступника начальника Управління Романа Зяблікова у складі представників департаменту освіти і науки, департаменту культури, туризму і культурної спадщини облдержадміністрації, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в області, Федерації профспілок в області, ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр Держпраці» кращими визнало художні роботи на тему дотримання правил безпеки під час робіт на залізниці, на висоті, при дії деталей машин, що обертаються, під час проведення газозварювальних, гірничих та сільськогосподарських робіт. Саме в цих галузях є прихована загроза виробничого травматизму. Один із переможців підкреслив актуальність своєї роботи актуальним салоганом: «Бережіть себе батьки, вас чекають вдома діти».

Під час нагородження переможців голова журі Роман Зябліков зазначив, що із 611 малюнків, представлених учнями 149 освітніх закладів області, відібрано 8 найкращих. Після подяки переможцям та найкращих побажань Роман Зябліков вручив їм Дипломи Управління Держпраці і запросив до нагородження спонсорів.

Заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань області Ольга Янчук вручила подарунки переможцям у молодшій віковій групі – Олександрі Босненко(Знам`янський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2-ліцей»  – I місце), Анні Парахонько(Голованівська районна дитяча школа мистецтв – II місце) та Лелонг Фостіні(загальноосвітня школа № 1, м. Світловодськ – III місце). Заступник директора ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр Держпраці» Сергій Подорожний нагородив кращих у середній віковій групі – Анну Гошкову (Долинська районна дитяча музична школа - I місце), Ярослава Михайлова (Степовий навчально-виховний комплекс - II місце) та Юрія Яротника(Новопразька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів – III місце). Заступник технічного директора з охорони праці та енергетики ПрАТ «Гідросила АМП» Євген Будніков вручив подарунки Дмитру Кулишенку (Зибківська ЗШ І-ІІІ ступенів Онуфріївської районної радиII місце)та Альбіні Полтавець (професійно - технічне училище №38 смт. Голованівськ – III місце). Серед вручених призів були шкільні рюкзаки, планшети, мобільний телефон та електронна книга.

Автори робіт, які посіли перше місце у вікових групах на обласному конкурсі Олександра Босненко та Анна Гошкова стають лауреатами Всеукраїнського конкурсу «Охорона праці очима дітей». Їх малюнки направлено для участі у Фіналі Всеукраїнського конкурсу до ДП «Редакція журналу «Охорона праці».

 

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)