Акт Держпраці – підстава для накладення штрафу

 14 березня начальник Управління Держпраці в області Сергій Подорожний брав участь у нараді Держпраці України стосовно внесення змін до «Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю», затвердженого Кабінетом Міністрів України.

 Постановою Уряду від 3 лютого 2016 року та згідно з наказом Мінсоцполітики до Порядку внесено зміни. Документ було доповнено нормою, згідно з якою штрафи можуть бути накладені на підставі рішення суду про оформлення трудових відносин з працівником без укладення трудового договору, встановлення періоду такої роботи або роботи на умовах неповного робочого часу. Також підставою до накладення штрафу може бути акт про виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання чи роботодавця ознак порушення законодавства про працю або зайнятість населення , складеного посадовою особою Держпраці.

 Затверджено форму постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами Державної служби України з питань праці. У зв’язку з цим в Управлінні Держпраці в області 16 березня було проведено навчання з головними державними інспекторами відділів додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів та експертизи умов праці.

 Сергій Подорожний уточнив, що розгляд матеріалів перевірок з питань законодавства про працю він залишає за собою(за відсутності начальника розгляд проводитимуть заступники), але на підставі даних акта перевірок, проведених головними державними інспекторами.

Начальник відділу додержання законодавства про працю, зайнятість та нормативно-правових актів Ганна Масловська розглянула з присутніми механізм накладення штрафних санкцій.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)